Chatenay-Malabry, a city where nature is queen

Beautiful town of Hauts-de-Seine, Châtenay-Malabry deploys an exceptional living environment in the south of Paris, in the heart of a territory where green predominates: forest Verrières State Estate, Sceaux Park, casting green, arboretum of the Valley of the Wolves… As much relaxation areas that add to the charm and to the liveliness of its village nestled around the church of Saint-Germain l’Auxerrois!

Here is a serene daily life, facilitated by the range of shops, services, school infrastructure from the kindergarten through high school. Only 10 minutes walk from the city center, on avenue de la Division Leclerc in the middle of metamorphosis, Clos des Vallées combines all the amenities of a fulfilling life.

Contemporary residence apartment in Châtenay-Malabry, south of Paris

Families appreciate the presence of many amenities within walking distance: supermarket and city market, school group only 300 m away, theatre, stadium, Paris-Sud XI University… By 2020, 3 major urban development projects will see the light of day within a radius of 1 km around the realization: Carrefour Allende, “Pharmacy” sector, Zone Europe… and with them the creation of new housing, services, shops and businesses innovative.

All will be served, directly from Avenue de la Division Leclerc, by the future tramway T10. A major asset that Clos will also benefit from des Vallées: the nearby “Allende” resort will relay the RER B from the station in just 5 minutes Berny’s Cross placing Denfert-Rochereau 12 mins away and Châtelet 20 mins.

Architecture contemporary meets nature

Developed on 4 levels, the architecture contemporary residence shows itself sensitive to surrounding new construction. It illustrates the search for modernization that benefits the neighborhood as a whole. The balconies and loggias are distinguished by their light gray frames and their elegant linearity. Tone taupe adorning the bottoms with their volume accentuates the height of levels and the effect of depth. To to mark the presence of the residence facing the park of the CREPS, the external extensions are adorned of transparent glass.

Reflecting the vegetation on the surface, they create a second skin effect that enlivens the construction. In this game on rhythm participate the hardware elements with a plant motif on the threshold of residence and its base. Integrating the ground floor as well as the 1st floor, and worked in retreat, this one is made of stamped concrete imitating mistake the dry stone.

From its conception, the contemporary residenc was listed by the architectural firm 163 Workshops in an environmental approach. This is evidenced in particular by a north-south orientation and east-west benefiting its 46 apartments, from studios to 4 rooms. On the lateral side of the achievement, a motorized gate gives access to the inner courtyard leading to underground parking on 2 levels. The back of the project hugs the slope of the plot. Lined with private squares of greenery, the residence benefits from a wall at the property line separative with mesh fence coming to encircle it.

Open sky space

Taking advantage of the natural slope of the land, the building located at the back of the contemporary residence in Châtenay-Malabry hosts an exceptional apartment on the 4th floor which extends to a spacious roof terrace. This open-air “room” provides its occupants with remarkable privacy. Animated by a planter giving pride of place to flowering plants and decorative foliage, it will easily fit into hanging garden, outdoor lounge, solarium area… With the complicity of fine weather, this belvedere is a haven of relaxation for the whole family.

Benefits cared for in service elegance interior

The living spaces are designed for their features and personalized for you bring all the comfort. Imagine beautiful bright volumes, dressed in materials from great quality chosen with care, which reveal all their elegance.

Benefits elegant and neat

Security :
• Fully enclosed residence
• Access to the halls controlled by digicode, doubled by videophone
• Parking door controlled by transmitter with automatic basement lighting
• Landing door fitted with 3-point safety lock
• Elevators secured by key for access to the basement
• Underground car park

Decoration:
• Bathroom decorated with earthenware decorated with a listel around bathtubs and shower trays
• Vanity unit surmounted by a mirror and headband light in bathrooms and shower rooms
• Mixer taps in the bathrooms and bathrooms
• Solid oak parquet in the dry rooms
• Tile in wet rooms
• White paint finish on walls and ceilings

Comfort:
• Individual gas boiler
• Occultation of all bays
• Isophonic screed
• RJ45 socket (telephone / Internet) in the living room and all bedrooms
• Television socket in the living room and the master bedroom Comfort
• Decoration of the entrance hall designed by an architect indoor
• Bike/stroller rooms

 

Map